Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Internetes ár:
Webes ár: 1.978 Ft (Webes ár: 1.884 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2022. január 18.
2022. január 1-től ez a gyógyszer csak személyes átvétellel rendelhető, csomagküldéssel nem szállítható!rrnyálkahártya duzzadt vagy gyulladt, orrlégzés nehezített, a duzzadt orrnyálkahártya miatt arcüreg belső kiválasztó járatai zártak. Ilyen állapot a nátha, allergia, az orrnyálkahártya gyulladása vagy a heveny arcüreggyulladás.

Részletes leírás

Nasopax orrspray gyermekeknek 10mlOrrnyálkahártya duzzadt vagy gyulladt, orrlégzés nehezített, a duzzadt nyálkahártya miatt arcüreg belső kiválasztó járatai zártak. Ilyen állapot a nátha, allergia, orrnyálkahártya gyulladása.Nasopax orrspray gyermekeknek

brómhexin-klorid, oximetazolin-kloridMielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 4 héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Nasopax és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Nasopax alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Nasopax-ot?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Nasopax-ot tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk1. Milyen típusú gyógyszer a Nasopax és milyen betegségek esetén alkalmazható?Olyan állapotokban, amikor az orr nyálkahártyája gyulladt és duzzadt, ezért az orrlégzés nehezített, valamint a duzzadt nyálkahártya miatt az arcüregek belső kivezető járatai zártak, valamint a belső füljárat is zárt.

Ilyen állapotok az egyszerű nátha, az allergiás és az ún. „vazomotoros” orrnyálkahártya-gyulladás, a felső légúti gyulladások (melynek kellemetlen tünetei az orrdugulás, tüsszögés, orrfolyás, orrviszketés, könnyezés), valamint a heveny arcüreggyulladás.2. Tudnivalók a Nasopax alkalmazása előttNe alkalmazza a Nasopax-ot

- ha allergiás az oximetazolin-kloridra, a brómhexin-kloridra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

- ha súlyos szív- és érrendszeri megbetegedése van,

- száraz orrnyálkahártya-gyulladás esetén,

- ha terhes vagy szoptat.Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Nasopax alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével

- ha zöldhályogban (glaukóma) szenved.A brómhexin-klorid alkalmazása kapcsán súlyos bőrreakciók előfordulásáról számoltak be. Amennyiben Önnél bőrkiütés (köztük a nyálkahártyákon, például a szájban, torokban, orrban, szemekben, nemi szerveken kialakuló elváltozások) lép fel, hagyja abba a Nasopax alkalmazását, és azonnal forduljon kezelőorvosához.Egyéb gyógyszerek és a Nasopax

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerrel egyidejűleg vagy annak használata után közvetlenül történő alkalmazása vérnyomás-emelkedést idézhet elő.Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.Terhesség és szoptatás ideje alatt nem alkalmazható.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Terápiás adagokban történő alkalmazása nem valószínű, hogy befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.3. Hogyan kell alkalmazni az Nasopax-ot?Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.A készítmény ajánlott adagja: gyermekeknek, 3 éves kortól, naponta háromszor 2-2 adagot (permetet) kell bejuttatni egy-egy orrnyílásba.Az orrspray használata: az adagolópumpát az orrnyílásba kell illeszteni, és az adagolópumpa egyszeri, erőteljes lenyomásával az első adagot az orrnyílásba juttatni. Ez megismétlendő a másik orrnyílás esetén is. A két adag befúvása között 5-10 másodperc szünetet kell tartani.Mennyi ideig alkalmazható a Nasopax?

A készítményt a tünetek fennállásának ideje alatt, megszakítás nélkül, folyamatosan kell alkalmazni. A kezelés időtartama legfeljebb 4 hét lehet.Ha az előírtnál több Nasopax-ot alkalmazott

Azonnal értesíteni kell a kezelőorvost!Ha elfelejtette alkalmazni az Nasopax-ot

Amint észrevette, hogy elfelejtett befújni egy adagot, pótolja azt minél előbb.

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Ritka (1000 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet):

Túlérzékenységi reakciók, szívdobogásérzés, szapora szívverés, vérnyomás emelkedés, bőrkiütés, csalánkiütésNagyon ritka (10 000 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet):

Izgatottság, álmatlanság, álmosság.Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

Túlérzékenységi (úgynevezett anafilaxiás) reakciók, beleértve az anafilaxiás sokkot, angioödémát (a bőr, a bőr alatti szövetek, a nyálkahártya vagy a nyálkahártya alatti szövetek gyorsan kialakuló duzzanata) és viszketés.

A bőrt érintő súlyos mellékhatások (köztük eritéma multiforme, Stevens-Johnson-szindróma/toxikus epidermális nekrolízis és akut generalizált exantematózus pusztulózis).Alkalmazása során esetenként előfordulhat émelygés, égő, csípő érzés, kellemetlen ízérzet, tüsszögés.Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.5. Hogyan kell a Nasopax-ot tárolni?A gyógyszert gyermekektől elzárva tartandó!

A címkén és a dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh.:) után ne alkalmazza a Nasopax-ot. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel.

Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.Legfeljebb 25°C-on tárolandó.6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz a Nasopax?

- A készítmény hatóanyagai: Egy üveg 6 mg brómhexin-kloridot és 0,5 mg oximetazolin-kloridot tartalmaz. Egy adag (0,1 ml) 0,06 mg brómhexin-kloridot és 0,005 mg oximetazolin-kloridot tartalmaz.

- Egyéb összetevők: nátrium-edetát, benzalkónium-klorid, tejsav, nátrium-hidroxid, tisztított víz.Milyen a Nasopax külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Színtelen, tiszta, jellegzetes szagú oldat.

10 ml oldat barna üvegbe töltve, mely szelepet tartalmazó alumíniumkupakkal lezárva, és műanyag (PP) dózisadagoló feltéttel, valamint műanyag (PP) védőkupakkal ellátva.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóA forgalomba hozatali engedély jogosultja

Teva Gyógyszergyár Zrt.

4042 Debrecen

Pallagi út 13.

MagyarországGyártó:

Meditop Gyógyszeripari Kft.

Ady Endre u. 1.

2097 PilisborosjenőOGYI-T-8270/01A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2017. március

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés