Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

Az andipatikaja.hu online patika Budapest XXIII. (Soroksár) kerületében működő Páduai Szent Antal Gyógyszertár égisze alatt jött létre. Régóta érlelődött bennünk a gondolat, hogy létrehozzunk egy webes felületet is betegeink számára, de a mostani 2020-as COVID-19 járvány segített a végső döntés meghozásában, hogy elindítsuk online gyógyszertárunkat az andipatikaja.hu-t.

Gyógyszertárunk rövid története a következő:

1895-6 körül több gyógyszerész kérvényezi a megyei közgyűlésétől, hogy Soroksáron második gyógyszertárat nyithasson, megvizsgálják, hogy az 1815-ben alapított Segítő Máriához címzett gyógyszertárnak – melynek ekkor (1896-ban) Szlávik István a tulajdona, aki egyébként virilis listás községi képviselő – mekkora volt az ezt megelőző 5 év forgalma. Ez alapján nem engedik a meg az új gyógyszertár megnyitását.

„Forgalmi kimutatás”

A Soroksári „Segítő Máriához” címzett reál jogú gyógyszertárnak

5 egymásra következő évi bevételének

1890                           3513

1891                           3440

1892                           3300

1893                           3000

1894                           3033

A fenti 5 évi bevételnek 1 évi átlaga 3211 frt 40 kr.

Kelt, Soroksáron 1895 év Május hó 21én         

Szlávik István  okl. gyógyszerész” (Forrás: PML IV. 408-b.)

 

A Budapesti Hírlap, 1903. május (23. évf. 119-148. szám) 1903-05-24 / 141. számában megjelenik egy írás:

VIDÉK.
— Soroksáriak a belügyminiszternél. Ma délelőtt a képviselőház ülése alatt Széli Kálmán belügyminiszter a  soroksáriak  hat  tagú küldöttségét fogadta, mely ezer soroksári polgár aláírásával ellátott kérvényt adott át a miniszterelnöknek, melyben a kérvényezők Soroksár számára egy második gyógyszertár engedélyezését kérik. A belügyminiszter megígérte, hogy a kérdést tanulmányozni fogja, és a közönség érdeke szerint intézi majd el.

Az eredmény: Joanovics Sándor 1903-ban megnyithatja a Páduai Szent Antal gyógyszertárat, melyet 1909-ben elad.

Belügyi Közlöny 1909. 48.sz. 603.o.

Személyjogú gyógyszertárak átruházása.

Soroksár (Páduai Szent Antal) Joanovics Sándorról Klein Gyulára (89,448/1909. B. M. sz.).

A korabeli lapok azt sugallják, hogy ezt a patika eladást elhamarkodta Joanovics, mert úgy hírlik, hogy vissza akarja vásárolni a patikát, de az új tulajdonos Klein Gyula úgy nyilatkozik, hogy nem adja el a patikát.

Valamikor azonban mégiscsak eladja, de nem Joanovicsnak, hanem Ciner Zoltánnak.

Belügyi Közlöny 1913. 30.sz. 340.o.

Személyjogú gyógyszertárak átruházása.

Soroksár (Páduai Szent Antal) Ciner Zoltánról Fürst Elemérre (97,492/1913. B. M. sz.)

Gyógyszertárunk immár 1903 óta várja a gyógyulni vágyókat változatlanul Soroksár bevásárló utcáján, a szerviz úton a Grassalkocivch út 117 alatt.

 A gyógyszertárnak sok viszontagságot kellett megélnie az évtizedek során, amikor államosították másik 1200 patikával együtt.

„1950. július 28-án reggel az ország mintegy 1200 magángyógyszertárába hívatlan vendégek érkeztek és bejelentették: az 1950. évi 25 sz. törvényerejű rendelet értelmében a gyógyszertárat azonnali hatállyal államosítják. A háromtagú bizottságok átadták a népjóléti államtitkár által aláírt értesítést az állami kezelésbe vételről, a rolót lehúzták, a kasszát lezárták, és azonnal elkezdték az ún. „vagyonmegállapító leltárt”, amely a gyógyszerkészlet és a készpénz mellett kiterjedt a követelések és tartozások számbavételére, a berendezésre és felszerelésre, beleértve az autókat, kerékpárokat, valamint sok esetben a személyes tulajdonú tárgyakat is. A bizottságok átadtak egy másik értesítést is, amely a gyógyszertár-tulajdonos gyógyszerész további sorsáról rendelkezett, s amelyből a címzett értesült arról, hogy ezek után hol és melyik gyógyszertárban dolgozhat állami alkalmazottként, gyógyszertárvezető vagy beosztott státuszban. Korabeli visszaemlékezések szerint a megrendítő esemény ellenére a vagyonmegállapító leltárak végrehajtásában a gyógyszerészek nagy többsége együttműködő magatartást tanúsított, s az új körülmények között is igyekeztek emberi tartásukhoz és gyógyszerészi esküjükhöz méltó módon helytállni.”

Majd a rendszerváltás után 1996-ban privatizálták újra, amikor a patika ismét magántulajdonba került. Dr. Kékesi Éva gyógyszerésznő lett a gyógyszertár tulajdonosa, aki nagy tiszteletnek örvendett és örvend ma is a betegek körében. 2011 januárjában nyugdíjazás miatt kellett megválnia patikájától. 

Gyógyszertárunk széles termékpalettával várja a beteg és egészséges vásárlókat egyaránt. Mind a gyógyulni vágyók mind pedig az egészségüket megőrizni kívánó vásárlóink megtalálják nálunk a számukra megfelelő terméket, ha mégsem, akkor rövid határidővel (24 óra) vállaljuk a kívánt termék beszerzését.

Termékpalettánkon megtalálható:

 • Receptköteles, vagyis kizárólag receptre kapható gyógyszerek (csak a gyógyszertárban)
 •  Vény nélkül kapható gyógyszerek
 • Állatgyógyszerek és állatok egészségének megőrzésére szolgáló szerek
 • Étrendkiegészítők
 • Tápszerek
 • Fogyókúrás szerek
 • Kozmetikumok:
 • Gyógyászati segédeszközök, orvostechnikai eszközök
 • Speciális élelmiszerek (cukormentes, gluténmentes, gyógynövényes)
 • Ásványvizek, magas gyümölcs tartalmú gyümölcslevek
 • llóolajok

Szolgáltatásaink:

 • Teljeskörű tanácsadás a receptre kiváltott gyógyszerekkel kapcsolatban és a teljes termékpalettával kapcsolatban
 • Humán- és állatgyógyászati receptek kiváltása
 • Rövid (24 óra) határidővel vállaljuk, azon termékeink beszerzését, melyek nem kaphatók patikánkban. Kérés esetén telefonon vagy sms-ben értesítjük az illetőt, amint az áru a patikában van.
 • Haj és fejbőr ápolással kapcsolatos tanácsadást tartunk havonta egy alkalommal
 • Vércukorszint mérők beüzemelésében segítünk
 • Bármely egészségügyi témával kapcsolatban állunk betegeink rendelkezésére

Cím:

1238 Budapest Grassalkovich út 117.

Telefon:061/2890062

Mobil:0670/6534148, 0620/3362637

e-mail:

 

Jeneiné Dr. Loncsák Andrea

Gyógyszertárvezető

Keresés