Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Internetes ár:
Webes ár: 2.002 Ft (Webes ár: 1.907 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2022. január 18.
2022. január 1-től ez a gyógyszer csak személyes átvétellel rendelhető, csomagküldéssel nem szállítható!

Részletes leírás


Espumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula 50x leírása, használati útmutató


Besorolás típusa Vény nélkül kapható gyógyszer
Hatóanyag simeticonum
Kiszerelés 50xEspumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula 50x

Besorolás típusa: vény nélkül kapható gyógyszer Alkalmazása:

A gyomor és a belek bélgázzal összefüggő panaszainak tüneti kezelésére, mint például gázfelhalmozódás okozta haspuffadás, bélgázosság, teltségérzés. A gyomor és a belek képalkotó diagnosztikus vizsgálatainak előkészítésére, például ultrahang, ill. röntgenvizsgálat során. Hasfeszülés? Puffadás? Az Espumisan Gyöngy enyhülést és segítséget nyújt a diszkomfortérzés és a puffadás megszüntetésében.Betegtájékozató Espumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula 50xBetegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Espumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula6 év feletti gyermekek, serdülők és felnőttek számárahatóanyaga: szimetikon Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékotatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.-                 Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.-                 További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.-                 Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát  vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.-                 Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.  A betegtájékoztató tartalma:1.             Milyen típusú gyógyszer az Espumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?2.             Tudnivalók az Espumisan Gyöngy kapszula alkalmazása előtt3.             Hogyan kell alkalmazni az Espumisan Gyöngy kapszulát?4.             Lehetséges mellékhatások5.             Hogyan kell az Espumisan Gyöngy kapszulát tárolni?6.             A csomagolás tartalma és egyéb információk  1.       Milyen típusú gyógyszer az Espumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható? Az Espumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula (a továbbiakban Espumisan Gyöngy kapszula) hatóanyaga szimetikon, amely a gyomor-bélrendszerre ható gyógyszerek osztályába tartozik. Hatóanyaga a szimetikon felbontja a gázbuborékokat, melyek  a  gyomorba és a belekbe szorultak. A folyamatban felszabadult gázok ezután természetes módon eltávoznak. Alkalmazása:-        A gyomor és a belek bélgázzal összefüggő panaszainak tüneti kezelésére, mint például gázfelhalmozódás okozta haspuffadás (meteorizmus),  bélgázosság, teltségérzés.-        A gyomor és a belek képalkotó diagnosztikus vizsgálatainak előkészítésére, például ultrahang, ill. röntgenvizsgálat során. Az Espumisan Gyöngy kapszula 6 év feletti gyermekek, serdülők és felnőttek számára javasolt. Feltétlenül forduljon orvoshoz, ha állapota nem javul vagy rosszabbul érzi magát.  2.       Tudnivalók az Espumisan Gyöngy kapszula alkalmazása előtt Ne alkalmazza az Espumisan Gyöngy kapszulát,
  • ha allergiás a szimetikonra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Figyelmeztetések és óvintézkedésekAz Espumisan Gyöngy kapszula alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.A bélgázzal összefüggő panaszok a gyomorban, ill. a belekben sokkal komolyabb probléma jelei is lehetnek. A tünetek a következőket is magukba foglalhatják:·                nyomás és teltségérzet;·                böfögés;·                a belek korgása;·                felfúvódás. Amennyiben ilyen panaszok előfordulnak és/vagy folyamatosan fennállnak, orvoshoz kell, hogy forduljon. Az orvos kivizsgálja, hogy nincs-e a háttérben olyan betegség, mely más kezelést igényelne. Egyéb gyógyszerek és az Espumisan Gyöngy kapszulaNem ismeretes más gyógyszerekkel való kölcsönhatás. Terhesség, szoptatás és termékenységHa Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.Nem várható negatív hatás, ha az Espumisan Gyöngy kapszulát a terhesség és szoptatás időszakában szedik, mivel a hatóanyag, a szimetikon nem kerül át a gyomorból és a belekből a véráramba. Ugyanakkor nincsenek klinikai adatok az Espumisan Gyöngy kapszula terhes nőknek való alkalmazására vonatkozóan. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekreNem szükséges különleges elővigyázatosság. Az Espumisan Gyöngy kapszula metil-parahidroxibenzoátot és Sunset Yellow-t tartalmazA metil-parahidroxibenzoát esetleg későbbiekben jelentkező allergiás reakciókat okozhat.A Sunset Yellow allergiás reakciókat okozhat. 3.       Hogyan kell alkalmazni az Espumisan Gyöngy kapszulát? Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Adagolás Az ajánlott adag:A gyomor és a belek bélgázzal összefüggő panaszainak tüneti kezelésére, mint például haspuffadás (meteorizmus), bélgázosság, teltségérzés: 

ÉletkorEgyszeri adagA bevétel gyakorisága6 év feletti gyermekek, serdülőkorúak és felnőttek 2 kapszula (80 mg szimetikonnak felel meg) naponta 3 - 4 alkalommal 


Megjegyzés: Az Espumisan Gyöngy kapszula műtétek után is szedhető.


Más gyógyszerformák (például folyadék) is forgalomba vannak csecsemők és 6 év alatti gyermekek részére.


A kapszulát étkezés közben vagy után vegye be, de szükség esetén lefekvés előtt is beveheti.


Olyan hosszan szedje az Espumisan Gyöngy kapszulát ameddig a panaszai fennállnak.


 


Amennyiben szükséges, a készítményt hosszú ideig is lehet szedni. Azonban, ha a tünetek folyamatosan fennállnak, kérjük, olvassa el a 2. fejezet “ Figyelmeztetések és óvintézkedések” részét.


 


A gyomor és a belek képalkotó diagnosztikus vizsgálatainak előkészítésére, például hasüregi ultrahang, ill. röntgenvizsgálat során:


 


A vizsgálat előtti naponA vizsgálat reggelén3x2 kapszula (240 mg szimetikonnak felel meg)2 kapszula (80 mg szimetikonnak felel meg) 


Kérjük, hogy beszéljen orvosával, ha úgy találja, hogy az Espumisan Gyöngy kapszula hatása túl erős vagy túl gyenge.


 


Ha az előírtnál több Espumisan Gyöngy kapszulát vett be


Túladagolás esetén nem kell káros hatástól tartani. Az Espumisan Gyöngy kapszula nagy mennyisége is problémamentesen tolerálható.


Az Espumisan Gyöngy kapszula hatóanyaga a szimetikon a gyomorban és a belekben található habot tisztán fizikai úton bontja le. A szimetikon nem kerül be a véráramba.


 


Ha elfelejtette bevenni az Espumisan Gyöngy kapszulát


Bármikor pótolhatja a kihagyott adagot.


 


Ha idő előtt abbahagyja az Espumisan Gyöngy kapszula szedését


Amennyiben abbahagyja az Espumisan Gyöngy kapszula szedését, panaszai ismét előjöhetnek.


 


Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


 


4.        Lehetséges mellékhatások


 


Az Espumisan Gyöngy kapszula szedésével kapcsolatos mellékhatást eddig nem észleltek.


 


Mellékhatások bejelentése


 


Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.


A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül


A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


 


5.       Hogyan kell az Espumisan Gyöngy kapszulát tárolni?


 


A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!


 


A dobozon és a buborékcsomagoláson ill. a címkén feltüntetett lejárati idő (Felhasználható: ) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.


 


Legfeljebb 30°C-on tárolandó.


 


Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


 


 


6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk


 


Mit tartalmaz az Espumisan Gyöngy kapszula


-               A készítmény hatóanyaga a szimetikonAz Espumisan Gyöngy kapszula 40,0 mg szimetikont tartalmaz kapszulánként.


-               Egyéb összetevők: metil-parahidroxibenzoát (E218) [Ph.Eur.], zselatin,  glicerin (85 %-os),


          kinolinsárga (E 104), Sunset Yellow FCF (E 110).


 


Milyen az Espumisan Gyöngy kapszula külleme és mit tartalmaz a csomagolás


Az Espumisan Gyöngy kapszula színtelen, illetve gyengén opálos viszkózus oldattal töltött, sárga színű, csaknem gömbölyű lágy zselatin kapszulák körben hegesztési varrattal.


 


Az Espumisan Gyöngy kapszula a következő csomagolásban kapható:


25 db lágy kapszula


50 db lágy kapszula


100 db lágy kapszula


 


Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.


 


A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó


 


BERLIN-CHEMIE AG (MENARINI GROUP),


Glienicker Weg 125,


12489 Berlin,


Németország


 


A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:


Berlin-Chemie/A. Menarini Kft.


2040 Budaörs


Neumann János u.1.


Tel: (+36-23) 501-301


 


OGYI-T-8578/01         (Espumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula 25x buborékcsomagolásban)


OGYI-T-8578/02         (Espumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula 50x buborékcsomagolásban)


OGYI-T-8578//03        (Espumisan Gyöngy 40 mg lágy kapszula 100x üvegben)


 


A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2013. november


Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés