Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Internetes ár:
Online ár: 3.500 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2023. június 07.
Nyugtatja a köhögési ingert, rekedtség és krákogás esetén.

Részletes leírás


Tájékoztató


isla® cassis  

torokpasztilla
Mit tartalmaz az isla® cassis torokpasztilla? 

1 torokpasztilla 80 mg-nak megfelelő izlandi zuzmó vizes kivonatát tartalmazza (0,4-0,8:1).


Egyéb összetevők:

aszkorbinsav (C-vitamin), szorbitol, gumiará-bikum, maltitol, vízmentes citromsav, aceszulfám K, feketeribizli kivonat, feketeribizli aroma, folyékony paraffin, tisztított víz. 1 pasztilla 112 mg szorbitol és 285 mg maltitol cukorhelyettesítőt tartalmaz, ami 0,033 BE-nek felel meg.

Milyen esetekben alkalmazható az isla® cassis?

Az izlandi zuzmó kivonatot tartalmazó isla® cassis torokpasztilla nyugtatja a köhögési ingert, és enyhíti a rekedtséget. Az isla® cassis összetevői balzsamként védik a torok és a gége nyálkahártyáját, így megakadályozzák a további irritációt. Ezáltal a nyálkahártya gyorsabban képes regenerálódni.  Alkalmazása különösen ajánlott az alábbi esetekben:

•  köhögésinger és rekedtség,

•  hangszálak erős igénybevétele (éneklés, sok beszéd),

•  száraz levegő (fűtött, klimatizált légtér),

•  szájszárazság,

•  korlátozott orrlégzés.


Mikor nem alkalmazható az isla® cassis?

Az isla® cassis nem alkalmazható valamely összetevővel szembeni túlérzékenység esetén.

Mire kell odafigyelni az isla® cassis alkalmazása előtt?

Amennyiben tudomása van arról, hogy valamilyen szénhidrát-intoleranciában (cukoremésztési zavar) szenved, kérjük, az alkalmazás előtt kérdezze meg orvosát! 


Szabad-e az isla® cassist alkalmazni terhesség és szoptatás idején?

Nincsenek olyan ismeretek, amelyek a várandóssági és szoptatási időszak alatti alkalmazás ellen szólnának.


Felnőtteknek és gyermekeknek 4 éves kortól javasolt naponta többször 1-2 torokpasztillát lassan elszopogatni.  Gyermekek esetében meg kell győződni arról, hogy a torokpasztillákat megfelelő módon tudják-e elszopogatni.


Információ cukorbetegeknek:

1 pasztilla 397 mg cukorhelyettesítő összetevőt tartalmaz, ami 0,033 BE-nek (kenyéregy-ség) felel meg.

Milyen hosszú ideig alkalmazható az isla® cassis?

Amennyiben szükséges, a torokpasztillákat hosszú ideig lehet alkalmazni. Ha a tünetek 10 napon belül nem javulnak, javasoljuk, keresse fel orvosát, gyógyszerészét! 

Milyen nemkívánatos hatást válthat ki az isla® cassis?

Szorbitol- és maltitoltartalma miatt nagyon ritkán lágyabb széklet előfordulhat. Egyes esetekben túlérzékenységi reakció is előfordulhat. 

Mire kell még ügyelni az alkalmazás alatt?


A lejárati idő szerepel a külső dobozon és a buborékfólián is. Lejárati időn túl ne alkalmazza  a  készítményt! A torokpasztillákat száraz helyen és 25 °C alatt kell tárolni.  

A buborékfólián szereplő rövidítések magyarázata: 

MFG: gyártási idő,

EXP: lejárati idő,

LOT: gyártási szám.

Milyen kiszerelésben kapható az isla® cassis? 

Egy doboz 30 torokpasztillát tartalmaz. 

Gyártó: 

Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG 

Herzbergstr. 3 

61138 Niederdorfelden, Germany 

Tel.: +49 (0) 6101 / 539 - 300 

Fax: +49 (0) 6101 / 539 - 315 

Internet: http://www.engelhard.de E-mail: info@engelhard.de

Magyarországi képviselet:  

Hosptess Kft., 1036 Budapest, Lajos utca 74-76.

A tájékoztató felülvizsgálatának  

dátuma: 2015. február


Gyermekek elől elzárva tartandó!

Izlandi moha (zuzmó) eredete


Az izlandi moha (zuzmó) a XVII. századtól ismert a népgyógyászatban tüdő- vagy lázmoha néven.  Észak-, Közép- és Kelet-Európa valamint Észak-Amerika alföldjein, közép- és magashegységeiben honos növény, előszeretettel képez telepeket alacsony tápanyag-tartalmú talajokon.  

Az izlandi moha valójában nem mohaféle, korábban minden növényt, amely úgy nézett ki, mint egy moha, annak is hívtak. Az izlandi moha a lombos zuzmófélék családjához (Parmeliaceae) tartozik, amely bizonyos gomba és alga együttélése (permanens szimbiotikus társulása). Az izlandi zuzmó átlagosan 10 cm magasra megnövő teste villaszerű elágazásaival szarvasagancsra emlékeztet, szélei fodrosak. A zuzmónövény színe barnás-olívazöld, míg fonákja fehéres-szürkés.

A nyálkahártya irritációval, illetve kórokozókkal szembeni védekezése

Szervezetünk naponta megküzd a levegővel belélegzett kórokozókkal. A kórokozók egyik fő behatolási pontja a felső légutak. A sértetlen és egészséges nyálkahártya könnyedén hárítja a támadásokat. Az irritált vagy a száraz levegő (fűtött vagy klimatizált helyiség), illetve szennyezett levegő (szmog, dohányfüst) révén legyengült nyálkahártya viszont könnyű behatolási kaput jelent a kórokozók számára. Ez a torok, illetve gége irritációjához, gyulladásához, köhögéshez és rekedtséghez vezet. 

A köhögési inger csillapítása, rekedtség csökkentése

Az izlandi zuzmóban lévő nyálkaanyag, amelyet az isla® cassis is tartalmaz, balzsamként terül el a torok és a garat-gége nyálkahártyáin, ezáltal pajzsként véd a száraz és pollenekkel szennyezett levegőtől. Így a már irritált nyálkahártya sokkal gyorsabban képes visszanyerni eredeti védekezőképességét. 

Az isla® cassis különlegessége

Az isla® cassis a zord északi éghajlatról származó izlandi zuzmó kivonatát tartalmazza. A szárazanyag legalább 80%-ban tartalmazza a zuzmó nyálkaanyagát. A szárazanyag-tartalom  maradék  nélkül  oldódik fel szopogatás közben, s oszlik el balzsamként a száj, a torok és a gége-garat nyálkahártyáján, és ezáltal fejti ki védő hatását.


A hangszálak védelme


A gyenge hang, illetve rekedtség jelzi, hogy a különösen érzékeny hangszálakat valami irritálja.  Ilyen esetekben az isla® cassis nyugtató módon hat s ápolja a hangszálakat. Az isla® cassist azonban megelőzésképpen is lehet alkalmazni a hangszálak védelme érdekében. 

Szájszárazság


A szájszárazságnak sokféle kiváltó oka lehet. Bizonyos gyógyszerek (pl. antipszichotikumok, vérnyomáscsökkentők) rendszeres szedése csökkent nyálelválasztást eredményezhet. Egyes betegségek, mint a cukorbetegség, reumatikus megbetegedések (pl. rheumatoid arthritis) szintén okozhatnak szájszárazságot. 

Ezen felül külső behatások, száraz levegő, túlzott kávé- illetve teafogyasztás, dohányzás vagy éppenséggel csökkent rágási aktivitás is kiválhatnak szájszárazságot. Végül a csökkent nyálelválasztás oka egyszerűen az idős kor is lehet, ezért panaszkodik sok idős ember szájszárazságra. Az isla® cassis összetevői képesek nedvesíteni a kiszáradt nyálkahártyát, és kellemes érzést keltenek. 

Sportolás esetén is védeni kell a nyálkahártyát


Fizikai tevékenység során a nyálkahártya igénybevétele erősebb, mint általában. 


Ennek következménye a kiszáradt és irritált nyálkahártya. Az isla® cassis ilyen esetekben is természetes módon védi a nyálkahártyát. A sportolás előtt elszopogatott torokpasztillák ezért remek segítséget nyújtanak a száj és a torok kellemetlen kiszáradásának elkerüléséhez.

Az isla® cassis kiválóan tolerálható


A kellemes, feketeribizli ízű isla® cassis torokpasztillákat alkalmazhatják érzékeny gyomrú emberek is. Cukormentes, kíméli a fogakat, így különösen ajánlható gyermekeknek, serdülőknek. Homeopátiás szerekkel is kombinálható.

Köhögés Típusai
Száraz köhögés/Köhögés csillapítás

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés