Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Internetes ár:
Online ár: 1.790 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. április 24.

A Flamborint az alábbi esetekben alkalmazzák:

 

 • sérüléseket vagy műtéteket követő akut, súlyos fájdalmak

 • görcsös (kólikás) hasi fájdalmak

 • daganatok okozta fájdalmak

 • egyéb akut vagy krónikus, súlyos fájdalmak, ahol más terápiás módszerek nem javallottak

 • egyéb kezelésekre nem reagáló, magas láz. •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Részletes leírás

 
 
Betegtájékoztató
 
 
 

1. Milyen típusú gyógyszer a Flamborin és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Flamborin metamizolt - (nátrium-monohidrát só formájában) tartalmazó gyógyszer. A metamizol a pirazolon típusú gyógyszerek csoportjába tartozik, a fájdalom és a láz csillapítására szolgál.

A Flamborint az alábbi esetekben alkalmazzák:

- sérüléseket vagy műtéteket követő akut, súlyos fájdalmak

- görcsös (kólikás) hasi fájdalmak

- daganatok okozta fájdalmak

- egyéb akut vagy krónikus, súlyos fájdalmak, ahol más terápiás módszerek nem javallottak

- egyéb kezelésekre nem reagáló, magas láz.

2. Tudnivalók a Flamborin szedése előtt

Ne szedje a Flamborint

- ha allergiás a metamizolra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

- ha allergiás egyéb, pirazolon- vagy pirazolidin-származékok közé tartozó gyógyszerre (pl. a propofenazonra, a fenazonra vagy a fenilbutazonra),

- ha tudomása van róla, hogy nem tolerálja a fájdalomcsillapítókat (fájdalomcsillapító szer által kiváltott asztmája vagy csalánkiütéses/angioödémás típusú reakciója támad fájdalomcsillapító hatására). Ez azokra a betegekre is vonatkozik, akiknél hörgőgörcs (az alsó légutak hirtelen szűkülete) vagy egyéb túlérzékenységi reakciók (pl. csalénkiütés, orrfolyás, az arc vagy a torok vizenyős duzzanata) alakulnak ki, amikor fájdalomcsillapítót, például szalicilátokat és paracetamolt, vagy egyéb, nem kábító hatású fájdalomcsillapítókat, például diklofenákot, ibuprofént, indometacint vagy naproxént alkalmaznak náluk.

- ha csontvelőműködési rendellenessége van, például daganatellenes (citosztatikus) kezelések után

- ha vérképzési zavara van (a vérképzőrendszer megbetegedése)

- ha veleszületett glükóz-6-foszfát dehidrogenáz hiánya van (ritka anyagcsere-betegség, aminél fennáll a vörösvértestek szétesésének a kockázata)

- ha heveny, visszatérő tünetekkel járó hepatikus porfíriában szenved (a hemoglobinképzés örökletes betegsége)

- a terhesség utolsó három hónapjában.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Flamborin szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

- ha Ön tudja, hogy érzékeny a fájdalomcsillapítókra (fájdalomcsillapító iránti intolerancia)

- ha Ön allergia által kiváltott hörgőasztmában szenved (rohamokban jelentkező légszomj, ami allergia következtében lép fel)

- ha Ön a fehérvérsejtek számának csökkenésével járó betegségben szenved

- ha Ön vesekárosodásban szenved

- ha a májműködése károsodott

- ha kialakult már Önnél súlyos bőrreakció korábbi gyógyszerszedés során

- ha alacsony a vérnyomása

- ha folyadékhiánnyal küzd, kiszáradt

- ha nem stabil a vérkeringése (pl. szívinfarktus vagy többszörös traumás sérülés miatt)

- ha nagyon magas a láza

- ha olyan betegségben szenved, amelyet feltehetően allergia okozott (beleértve a kórtörténetében található eseményeket is), mivel ebben az esetben fokozott a hajlama olyan generalizált allergiás rohamra, amit keringési elégtelenség kísér.

A következő betegségekben szenvedő betegek különösen veszélyeztetettek a súlyos allergiás reakció előfordulását illetően:

- rohamokban jelentkező légszomj a hörgők falának összehúzódása miatt (asztma bronhiále) és a légutak krónikus (tartósan fennálló) gyulladása

- krónikus csalánkiütés

- fájdalomcsillapítókkal és a reumaszerű ízületi gyulladás (reumatoid artritisz) okozta fájdalom csökkentésére alkalmazott gyógyszerekkel szembeni allergia, vagy más gyógyszerekkel szembeni allergia

- ételek és tartósítószerek által kiváltott allergia

- alkohol iránti érzékenység (ha akár már kis mennyiségű alkoholos italra tüsszögéssel, könnyezéssel és erős kipirulással reagál)

- állatszőr vagy hajfesték allergia.

Ha Ön a fenti betegek csoportjába tartozik, akkor a Flamborint csak orvosi felügyelet mellett szedheti.

Figyelmeztetés

A Flamborin a pirazolon-származék metamizolt tartalmazza, hatóanyagként, amely esetében fennáll a ritka, de életveszélyes sokk (hirtelen keringés-összeomlás) és az agranulocitózis (specifikus fehérvérsejtek számának súlyos csökkenése által okozott akut rendellenesség; lásd 4. pont) kockázata. A sokk elsősorban az arra érzékenyeknél fordulhat elő, ezért fokozott elővigyázatossággal kell eljárni, ha Ön asztmás vagy egy bizonyos túlérzékenységben (atópia) szenved.

Azon betegek, akiknél súlyos allergiás reakciót vált ki a metamizol, különösen nagy kockázatúak az egyéb, nem kábító hatású fájdalomcsillapítók okozta hasonló reakciók területén.

Amennyiben a vérképzés zavarainak jeleit és tüneteit (agranulocitózis, trombocitopénia, pancitopénia) jelentkeznek Önnél, azonnal hagyja abba a Flamborin szedését és forduljon kezelőorvosához! Ezek a reakciók akkor is előfordulhatnak, ha a metamizol szedése korábban nem okozott Önnél problémát.

A jellemző tünetek az alábbiak:

- a szájüregben, orrban, torokban, a nemi szerveken, illetve végbéltájékon kialakuló nyálkahártya-gyulladás

- torokfájás

- nyelési nehézség

- magas láz, hidegrázás

- általános rossz közérzet

- véraláfutások

- vérzések.

Antibiotikumszedés esetén azonban ezek a jelek akár minimálisak is lehetnek. Az általános egészségi állapot váratlan romlása az agranulocitózisra utalhat.

Egyéb gyógyszerek és a Flamborin

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A pirazolonok osztályába tartozó hatóanyagok (ide tartozik a metamizol is) kölcsönhatásba léphetnek az alábbi gyógyszerekkel:

- véralvadásgátló gyógyszerek, amelyeket a vérrögképződés megelőzésére használnak,

- magas vérnyomás és egyes szívbetegségek kezelésére használt gyógyszerek (kaptopril),

- pszichés betegségek kezelésére használt gyógyszerek (lítium),

- a vizelet termelődését fokozó gyógyszerek (triamterén),

- vérnyomáscsökkentők és vizelethajtók, mivel megváltozhat ezen gyógyszerek hatásossága.

Az alábbi gyógyszerek hatását befolyásolhatja a Flamborin:

- A metamizol csökkentheti a ciklosporin (amelyet az immunrendszer működésének elnyomására használnak) vérszintjét. Együttadás esetén a vérszintek ellenőrzése szükséges.

- A daganatok és bizonyos reumás betegségek kezelésére használt metotrexát vérképzésre gyakorolt káros hatása felerősödhet, ezért ezt a gyógyszerkombinációt kerülni kell.

- A kis adagban a szív- és érrendszer védelmében szedett acetil-szalicilsav vérrögképződést gátló hatását csökkenti a metamizol.

- A bupropion (depresszióra szedett gyógyszer) vérszintjének csökkentése miatt az egyidejű szedés során óvatosság ajánlott.

- Klórpromazin (pszichés betegségek bizonyos tüneteinek kezelésére alkalmazzák). A metamizol és a klórpromazin egyidejű alkalmazása súlyos mértékű testhőmérséklet-csökkenést okozhat.

A metamizollal végzett kezelés során előfordulhat a laboratóriumi vizsgálatok (mint pl. a kreatinin-, a triglicerid-, a HDL-koleszterin- vagy a húgysav-szérumkoncentráció meghatározása) eredményeinek megváltozása.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség

A terhesség első három hónapjában történő metamizol alkalmazással kapcsolatos rendelkezésre álló adatok száma korlátozott, de nem mutatnak magzatkárosító hatást. Bizonyos esetekben, ha más kezelési lehetőség nincs, a metamizol egyszeri adagjainak alkalmazása a terhesség első és második trimeszterében elfogadható lehet, a kezelőorvossal vagy gyógyszerésszel történt megbeszélés, és a metamizol kezelés előnyeinek és kockázatainak gondos mérlegelése után. Általánosságban azonban, a metamizol alkalmazása a terhesség első és második trimeszterében nem ajánlott.

A terhesség harmadik trimeszterében tilos alkalmazni a Flamborin-t, az anyai és a magzati szövődmények fokozott kockázata miatt (vérzés; a magzat egy fontos erének, az úgynevezett Botallo-vezetéknek a korai záródása, ami normálisan csak a születés után záródik be).

Szoptatás

A metamizol bomlástermékei jelentős mennyiségben kiválasztódnak az anyatejbe és a szoptatott csecsemőre vonatkozó kockázat nem zárható ki. Ezért, a metamizol ismételt alkalmazását különösen kerülni kell szoptatás alatt. A metamizol egyszeri alkalmazásakor javasolt az anyatej gyűjtése és kidobása az adagot követően 48 óráig.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Az ajánlott adagban (lásd az adagolási táblázatot a 3. pontban) szedett Flamborin mellett nincs szükség különleges óvintézkedésekre. Azonban - legalábbis a nagyobb adagok alkalmazása esetén - figyelembe kell venni ezen képességek gyengülésének lehetőségét, ezért ilyenkor nem kezelhet gépeket, nem vezethet gépjárműveket, illetve nem végezhet egyéb, veszéllyel járó tevékenységeket. Mindez különösen fontos alkohol egyidejű fogyasztásakor.

A Flamborin nátriumot tartalmaz

Ez a gyógyszer 35 mg nátriumot (a konyhasó fő összetevője) tartalmaz milliliterenként (20 csepp), ami megfelel a nátrium ajánlott maximális napi bevitel 2%-ának felnőtteknél.

3. Hogyan kell szedni a Flamborint?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Az adag a fájdalom vagy a láz súlyosságától, és a Flamborinra adott, az egyéni érzékenységtől függő választól függ. A fájdalom és a lázcsillapításhoz szükséges legkisebb adagot kell választani. Kezelőorvosa el fogja mondani Önnek, hogy hogyan szedje a Flamborint.

Az alábbi táblázat az ajánlott egyszeri adagokat és a maximális napi adagokat mutatja, a testtömegtől vagy a kortól függően:Az egyszeri adagok naponta legfeljebb négyszer adhatók, a maximális napi adagtól függően.

Az egyértelmű hatás 30-60 perccel a szájon át történő alkalmazás után várható.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

Fájdalom kezelésére gyermekek és serülők legfeljebb 14 éves korig 8-16 mg/ttkg Flamborin-t szedhetnek, mint egyéni adag (lásd a fenti táblázatot). Láz esetén, gyermekeknek 10 mg/ttkg-os Flamborin-adag általában elegendő:Idősek és rossz általános egészségi állapotú/ vesekárosodásban szenvedő betegek

Időseknél, legyengült betegeknél és csökkent veseműködésű betegeknél az adagot csökkenteni kell, mivel a metamizol bomlástermékeinek kiválasztódása meghosszabbodhat.

Vese- vagy májkárosodásban szenvedő betegek

Mivel a vese- vagy májkárosodásban szenvedő betegeknél a kiválasztás csökkent, a nagy adagok többszöri alkalmazását kerülni kell. Az adag módosítására csak rövid távú kezeléseknél nincs szükség. Hosszú távú kezelésre vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok.

Az alkalmazás módja

Ezt a gyógyszert szájon át kell alkalmazni.

Az üveg kinyitása: nyomja le a kupakot, miközben elfordítja a nyíl irányába (lásd az ábrát).Tartsa az üveget függőleges helyzetben, és amennyiben szükséges, enyhén ütögesse meg az üveg alját, hogy a cseppek kijöjjenek az üvegből. A megfelelő adag félpohárnyi vízbe történő csepegtetése után azonnal felhasználandó.

Használat után szorosan csavarja rá a kupakot az üvegre azért, hogy a gyermekzár ismét működésbe lépjen!

A kezelés időtartama

A kezelés időtartama az Ön betegségének jellegétől és súlyosságától függ, és azt kezelőorvosa fogja meghatározni.

Ha az előírtnál több Flamborint vett be

Hívjon azonnal orvost, ha a túladagolás alábbi tüneteinek bármelyike jelentkezik Önnél:

- hányinger, hányás

- szédülés

- gyomor- vagy hasi fájdalom

- veseproblémák

- központi idegrendszeri tünetek, amelyek lehetnek görcsök vagy ájulásérzés egészen kómáig (súlyos eszméletvesztés)

- vérnyomásesés, amely olyan súlyos lehet, hogy sokkot idéz elő (a keringés hirtelen összeomlását)

- szívritmuszavar (rendszertelen és esetenként gyors szívdobogás).

Ha elfelejtette bevenni a Flamborint

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ha az alábbi mellékhatások bármelyike előfordul Önnél, hagyja abba a Flamborin szedését! Lépjen kapcsolatba orvosával, amilyen gyorsan csak lehet!

A Flamborin leggyakoribb mellékhatásai a túlérzékenységi (allergiás) reakciók. A legfontosabb mellékhatás a sokk (a keringés hirtelen összeomlása) és az agranulocitózis (a specifikus (úgynevezett granulocita) fehérvérsejtek számának súlyos csökkenése). Ezek a reakciók ritkák (1000 kezelt személyből 1-nél kevesebbet érinthetnek) vagy nagyon ritkák (10 000 kezelt személyből 1-nél kevesebbet érinthetnek), de életveszélyesek. Akkor is előfordulhatnak, ha a metamizol-nátrium szedése korábban nem okozott problémát (lásd az "Ellenintézkedések" részt).

Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet)

- Vérnyomáseséssel járó reakciók

Az alkalmazás során vagy azt követően vérnyomáseséssel járó reakciók jelentkezhetnek. Túlérzékenységi reakció csak ritkán okoz súlyos vérnyomásesést.

Bőr- és nyálkahártya-reakciók

Fix gyógyszer okozta kiütés fordulhat elő.

Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)

- Allergiás (túlérzékenységi) reakciók

A túlérzékenységi reakciók ritkák, és nagyon ritkán (10 000-ból legfeljebb 1 beteget érinthet) válhatnak súlyossá és életveszélyessé. Ezek a gyógyszer bevételét követően azonnal vagy órákkal később is kialakulhatnak. Leggyakrabban a gyógyszer bevétele utáni 1 órán belül jelentkeznek.

Azonnal kérjen orvosi segítséget, ha a sokk első tünetei jelentkeznek Önnél, mint például:

- hideg verejtékezés

- szédülés

- ájulás

- a bőr elszíneződése

- szorító érzés a mellkasban.

Az enyhe allergiás (túlérzékenységi) reakciók tünetei:

- bőr- és nyálkahártya-reakciók (például viszketés, égő érzés, vörösség, csalánkiütés, duzzanat)

- légszomj

- emésztőrendszeri panaszok (például émelygés, emésztési panaszok, hányás).

Az ilyen enyhe reakciók súlyosbodhatnak:

- a test egészére kiterjedő csalánkiütések

- a bőr és a nyálkahártyák súlyos mértékű duzzanata (angioödéma; benne a gége környékének duzzanatával)

- súlyos hörgőgörcs, asztmaroham

- szívritmuszavarok

- a vérnyomás esése (amelyet néha vérnyomás-emelkedés előz meg)

- a keringés összeomlása (sokk).

A fájdalomcsillapítók által kiváltott asztmában (fájdalomcsillapító szer okozta asztmaszindrómában) szenvedő betegeknél az intolerancia rendszerint rohamokban jelentkező légszomj formájában nyilvánul meg.

- Bőr és nyálkahártya reakciók

Bőrkiütések (múló kiütések) fordulhatnak elő.

- Vérképzőszervi reakciók

Ritkán leukopénia (csökkent fehérvérsejtszám a vérben) alakul ki.

Ez akkor is előfordulhat, ha a metamizol szedése korábban nem okozott problémát.

A gyógyszer szedésének azonnali abbahagyása nélkülözhetetlen előfeltétele az állapot rendeződésének.

Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)

- Vérképzőszervi reakciók

Nagyon ritkán agranulocitózis (10 000-ből 1-nél kevesebb beteget érinthet) vagy trombocitopénia (a vérlemezkék számának súlyos mértékű csökkenése a vérben, ami vérzésekhez és véraláfutásokhoz vezet) alakul ki. Ezek a reakciók akkor is előfordulhatnak, ha a metamizol-nátrium szedése korábban nem okozott problémát.

Az agranulocitózis kockázata fokozódik, ha a metamizol-nátrium alkalmazása egy hétnél tovább tart. Az agranulocitózis jellemző tünetei az alábbiak:

- szájüregben, orrban, torokban, a nemi szerveken, illetve végbéltájékon kialakuló nyálkahártya gyulladás

- torokfájás

- nyelési nehézség

- magas láz

- hidegrázás.

Az antibiotikumokat (fertőzések ellen adott gyógyszereket) szedő betegeknél ezek a jelek csekélyek lehetnek.

Egészségi állapotának hirtelen romlása az agranulocitózis jele lehet.

A gyógyszer szedésének azonnali abbahagyása nélkülözhetetlen előfeltétele az állapot rendeződésének. Ezért, ha agranulocitózis jelei mutatkoznak, nyomatékosan ajánlott a Flamborin szedésének azonnali abbahagyása anélkül, hogy megvárná a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit.

- Bőr és nyálkahártya reakciók

Egyedi esetekben úgynevezett Stevens-Johnson-szindróma (allergiás bőrbetegség) vagy Lyell-szindróma (toxikus epidermális nekrolízisként is ismert, életveszélyes, a bőr kiterjedt károsodásával járó betegség) fordulhat elő.

Ezért Önnek azonnal abba kell hagynia a Flamborin szedését, ha bőrreakciók jelentkeznek!

- Egyéb reakciók

Nagyon ritkán, különösen a keringő vértérfogat csökkenése, a kórtörténetben szereplő vesebetegség, illetve túladagolás esetén, az alábbi mellékhatások alakulhatnak ki:

- a veseműködés károsodása túlságosan csekély vizelet-termelődéssel vagy annak teljes hiányával

- vérfehérje ürülés a vizelettel

- vesegyulladás

- a vizelet ártalmatlan, vöröses elszíneződése.

Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a rendelkezésre álló adatokból a mellékhatás előfordulásának gyakorisága nem állapítható meg)

Vérképzőszervi reakciók

Nem ismert gyakorisággal pancytopenia esetei fordultak elő (egyidejű vérszegénység, a vörösvértestszám, a fehérvérsejtszám és a vérlemezkeszám súlyos fokú csökkenése), amelyek végzetesek is lehetnek. Súlyos vérszegénység, amely gyengeséget, véraláfutásokat, illetve a fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség csökkenését idézi elő.

Emésztőrendszeri betegségek

Emésztőrendszeri vérzés jelentkezhet.

A szívvel kapcsolatos reakciók

A szívben szorító érzés, amit allergiás folyamatok okoznak (Kounis-szndróma).

Ellenintézkedések

Sokk

A sokk figyelmeztető jelei közé tartoznak az alábbiak:

Hideg verejtékezés, szédülés, kóválygás, hányinger, a bőr elszíneződése és légszomj. Egyéb tünetek az arc duzzanata, a viszketés, a mellkasi szorító érzés, a gyors pulzus és a hidegérzet a karokban és a lábakban (a vérnyomás kritikus mértékű esése). Ezek a tünetek már egy órával a Flamborin bevételét követően is jelentkezhetnek.

A sokk első jeleinek észlelésekor azonnal kérjen orvosi segítséget!

Amíg az orvos megérkezik, a felsőtest legyen vízszintes helyzetben és a láb legyen felpolcolva. A hidegrázás megelőzése érdekében a beteg legyen betakarva.

Agranulocitózis

Az agranulocitózis (bizonyos fehérvérsejtek számának súlyos mértékű csökkenése a vérben) tünetei:

- magas láz

- hidegrázás

- torokfájás

- nyelési nehézség

- gyulladás a szájban, az orrban és a torok környékén

- gyulladás a nemi szerveken vagy végbéltájékon. A nyirokcsomó duzzanat enyhe lehet vagy hiányozhat.

Nem szedheti tovább a Flamborint, ha az alábbi tünetek bármelyike előfordul:

- az általános egészségi állapot váratlan romlása

- csillapíthatatlan vagy kiújuló láz

- fájdalmas nyálkahártya-elváltozások, különösen a szájüregben, az orrban és a torokban.

Hívjon orvosi segítséget!

A Flamborin szedését még azelőtt abba kell hagyni, mielőtt a laboratóriumi vizsgálatok (vérsüllyedés, vérkép) eredményei elkészülnek.

Fix gyógyszer-okozta kiütés és Lyell-szindróma

A fix gyógyszer okozta kiütés mélykék vagy sötétvörös színű bőrkiütés, néha hólyagosodással. A Lyell szindróma egy kiterjedt bőrkárosodásokkal járó életveszélyes betegség. A Flamborint nem szabad tovább szedni, ha bőrelváltozások alakulnak ki.

Hívjon orvosi segítséget!

 Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Flamborint tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A címkén és a dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legalább 20 °C-on tárolandó.

Hűtőszekrényben nem tárolható! Nem fagyasztható!

Felbontás után a Flamborin 3 hónapig tartható el.

Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha kicsapódást észlel alacsony hőmérsékleten való tárolás következtében.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Flamborin?

- A készítmény hatóanyaga a metamizol-nátrium-monohidrát.

1 ml (20 csepp) 500 mg metamizol-nátrium-monohidrátot tartalmaz.

1 csepp 25 mg metamizol-nátrium-monohidrátot tartalmaz.

- Egyéb összetevők: vízmentes dinátrium-foszfát, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, szacharin-nátrium, szukralóz, málna aroma (természetes ízesítő anyagok; ízesítő anyagok; ízesítő szerek; 1,2-propán-glikol (E1520); glicerin-triacetát (E1518); maltol), tisztított víz.

Milyen a Flamborin külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Belsőleges oldatos cseppek.

Tiszta, sárga színű, málnaízű oldat.

LDPE cseppentő feltéttel ellátott barna színű, III-as típusú üveg tartály, amely gyermekbiztonsági záras, HDPE/polipropilén csavaros kupakkal van lezárva.

A csepegtető tartály 20 ml cseppet tartalmaz.

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés