Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Internetes ár:
Webes ár: 2.295 Ft (Webes ár: 1.807 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2022. január 18.
Belsőleges oldat, ami 5 g Makrogol 4000-et tartalmaz 10 ml-enként, vizes oldatban.Kemény széklet lágyítására és székrekedés tüneti kezelésére szolgáló készítmény.

Részletes leírás

DulcoSoft belsőleges oldat 250mlA DulcoSoft belsőleges cukormentes oldat kemény széklet lágyítására és székrekedés tüneti kezelésére szolgáló készítmény. Hatása 24-72 óra múlva jelentkezik a bevételt követően. Glutén- és cukormentes.DulcoSoft belsőleges oldat

Makrogol 4000Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi használati útmutatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz, amelyeket figyelembe kell venni a termék alkalmazásakor.

Ha bizonytalan az alkalmazást illetően vagy további kérdése van, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A DulcoSoft egy orvostechnikai eszköz, ami a kemény széklet lágyítására és a székrekedés tüneti kezelésére szolgáló készítmény.Az útmutató tartalma

1. Milyen típusú készítmény a DulcoSoft és milyen esetekben alkalmazható?

2. Tudnivalók a DulcoSoft alkalmazása előtt

3. Hogyan kell szedni a DulcoSoft-ot?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell tárolni a DulcoSoft-ot?

6. További információk1. Milyen típusú készítmény a DulcoSoft és milyen esetekben alkalmazható?DulcoSoft belsőleges oldat fő összetevője a Makrogol 4000, ami egy ozmotikus hashajtó. A Makrogol 4000 nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik. A folyadék (víz) hordozóanyagként visszatartja a folyadék felszívódását a belekben, ami megnöveli a víz mennyiségét a vastagbélben. Így lágyítja a kemény székletet, és növeli a mennyiségét. Mindez elősegíti a bélmozgást és megkönnyíti a székelést, és a gyengéd megkönnyebbülés érzését kelti.

A Makrogol 4000 csak mechanikusan hat: nem szívódik fel a bélrendszerből, és változatlan formában ürül ki a szervezetből.DulcoSoft alkalmazható:

- kemény széklet lágyítására

- székrekedés tüneti kezelésére.2. Tudnivalók a DulcoSoft alkalmazása előttNe alkalmazza a DulcoSoft-ot az alábbi esetekben:

- ha túl érzékeny (allergiás) a készítmény hatóanyagára vagy bármely egyéb összetevőjére

- bélrendszer súlyos, gyulladásos betegségei (mint colitis ulcerosa, Crohn-betegség) vagy toxikus megakolon esetén,

- bélrendszeri átfúródás vagy annak kockázata esetén,

- bélzáródás vagy annak gyanúja vagy szűkülettel járó bélbetegség esetén,

- tisztázatlan eredetű, fájdalmas hasi tünetek esetén.Ne alkalmazza a DulcoSoft-ot, ha a fentiek bármelyikét tapasztalja. Ha bizonytalan az alkalmazást illetően vagy további kérdése van, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Elővigyázatossági tanácsok:

Mint minden hashajtó alkalmazásának megkezdése előtt, a szervi betegségek lehetőségét ki kell zárni. Hosszabb ideig a DulcoSoft-ot nem szabad napi rendszerességgel szedni a székrekedés okának kivizsgálása nélkül. Régóta fennálló hasi fájdalom esetén orvosi tanácsot kell kérni.Hasmenés esetén körültekintően kell eljárni mindazoknál, akik hajlamosak a vízháztartás- és az elektrolit-egyensúly zavarára (pl. idősek, csökkent máj- vagy veseműködésű betegek, akik vízhajtókat szednek). Ilyen esetekben az elektrolit-szint ellenőrzése megfontolandó.Makrogol-tartalmú készítmények alkalmazása során allergiás reakciók előfordulásáról számoltak be (mint pl. anafilaxiás sokk, anafilaxiás reakciók, angioödéma, csalánkiütés, bőrkiütés és túlérzékenység).Ha a fenti tünetek bármelyikét észleli, hagyja abba a DulcoSoft szedését és azonnal forduljon orvoshoz.Terhesség és szoptatás

A DulcoSoft alkalmazható terhesség és szoptatás idején, mivel a Makrogol 4000 felszívódása elhanyagolható, ezért nincs hatással ezekre az állapotokra.

Mindazonáltal a DulcoSoft szedése előtt kérje kezelőorvosa tanácsát, ha terhesség vagy szoptatás ideje alatt szeretné azt szedni.Alkalmazása gyermekeknél

Ez a készítmény 2 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem alkalmazható.Alkalmazása cukorbetegség esetén

A DulcoSoft-ot cukorbetegek is szedhetik, mivel az oldat nem tartalmaz cukrot.A DulcoSoft és egyéb készítmények egyidejű szedése

A Makrogol 4000 növeli az ozmotikus nyomást a bélben, ami megváltoztathatja az egyidejűleg szedett készítmények felszívódását. Tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét, ha más készítményeket is szed.3. Hogyan kell szedni a DulcoSoft-ot?A DulcoSoft-ot mindig a használati útmutatóban leírtak szerint alkalmazza. Ha bizonytalan az alkalmazást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A DulcoSoft egy ízetlen oldat. Belekeverhető bármilyen nem alkoholos italba, pl. egy pohár (kb. 150ml) vízbe, gyümölcslébe vagy teába. A készítményt reggel javasolt bevenni.Ha az orvos másként nem rendeli, szokásos adagja:

Felnőttek és 8 éven felüli gyermekek:

Naponta egyszer 20-40ml oldat (10-20g Makrogol 4000)8 évesnél fiatalabb gyermekek esetén orvosi konzultáció javasolt:

4-7 éves gyermekeknél naponta egyszer 16-32ml oldat (8-16g Makrogol 4000)

2-3 éves gyermekeknél naponta egyszer 8-16ml oldat (4-8g Makrogol 4000)A kívánt hatás eléréshez szükséges adagot a készítmény dobozában található adagolókupak segítségével lehet kimérni.

Az adagot az ajánlott alsó és felső határ közötti tartományon belül igazítsa egyéni igényeihez.

A bevétel naponta vagy másnaponta javasolt.

A megfelelő adag az a legkisebb dózis, ami rendszeres, lágy székletet biztosít.Kérjük, vegye figyelmebe:

A DulcoSoft hatása általában 24-72 óra elteltével jelentkezik. A klinikai vizsgálatok szerint a rendszeres adagolás naponta egyszer eredményez székletürítést.

Tartósan fennálló székrekedés esetén a székrekedés okát ki kell vizsgáltatni. A készítmény gyermekeknek 3 hónapnál hosszabb ideig nem adható.Ha az előírtnál több DulcoSoft-ot vett be

A DulcoSoft túlzott mértékű alkalmazása hasmenést, hasfájást, haspuffadást és hányást eredményezhet, amit a kezelés megszakításával vagy az adag csökkentésével lehet megszüntetni. A hasmenés vagy hányás következtében kialakuló nagymértékű folyadékvesztést követően elektrolit-egyensúlyt helyre kell állítani, ezért ilyen esetben forduljon kezelőorvosához.Ha elfelejtette bevenni a DulcoSoft-ot

Ne vegyen be kétszeres DulcoSoft adagot, a kihagyott adag pótlására.4. Lehetséges mellékhatásokA mellékhatások általában enyhék és átmenetiek lehetnek.A felnőttek és gyermekek esetében tapasztalt mellékhatások:

Hasmenés, hasfájás, haspuffadás, hányinger, hányás, széklettartási képtelenség, bélgázosság/szélgörcs.

Ritkán anafilaxiás sokk, anafilaxiás reakciók, angioödéma, csalánkiütés, bőrkiütés, túlérzékenység előfordulhat.

Hasmenés esetén, ami a kezelés leállítása vagy dóziscsökkentés hatására rendszerint megszűnik, beszéljen kezelőorvosával, mert lehetséges, hogy szükséges van folyadék- és sóvesztés miatti sópótló (elektrolit-egyensúlyt helyreállító) kezelésre.Ha bármelyik mellékhatás súlyossá válik vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.5. Hogyan kell tárolni a DulcoSoft-ot?Az orvostechnikai eszköz gyermekek elől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati időn túl ne használja a DulcoSoft-ot. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A DulcoSoft 250C alatt tárolandó. Ne tárolja hűtőszekrényben.

Felbontás után 6 hétig használható.6. További információkDulcoSoft belsőleges oldat 10ml-enként 5 gramm Makrogol 4000-et tartalmaz.

Az oldat 250ml-es kiszerelésben kapható.Egyéb összetevők: kálium-szorbát (tartósítószer), makrogol 4000, citromsav, tisztított víz.Gyártó:

Halsa Pharma GmbH

Maria-Goeppert-Strasse 5

D-23562 Lübeck

NémetországForgalmazó:

Sanofi-Aventis Zrt.

1045 Budapest, Tó utca 1-5.

MagyarországAz útmutató felülvizsgálatának dátuma: 2018. január.

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés