Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Internetes ár:
Web ár: 3.044 Ft (Web ár: 2.899 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2022. január 25.
2022. január 1-től ez a gyógyszer csak személyes átvétellel rendelhető, csomagküldéssel nem szállítható!

Részletes leírás

1. Milyen típusú gyógyszer a Conheal 0,15 mg/ml oldatos szemcsepp és milyen betegségek esetén alkalmazható? 


 


A Conheal oldatos szemcsepp nátrium-hialuronát tartalmú műkönny készítmény, mely alkalmazható a száraz szem szindróma, a következményes krónikus szemfelszíni gyulladások, szemfelszíni hámsérülések és a kötőhártya fokozott redőzöttségének (ún. konjunktivohalaszisz) kezelésére, valamint a szaruhártyán kialakuló súlyos szövődmények megelőzésére.


 


2. Tudnivalók a Conheal 0,15 mg/ml oldatos szemcsepp alkalmazása előtt


 

Ne alkalmazza a Conheal oldatos szemcseppet

- ha allergiás (túlérzékeny) a nátrium-hialuronátra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Amennyiben más szemcsepp is alkalmazásra kerül, az adott szemcsepp és a Conheal oldatos szemcsepp becseppentése között legalább 5 perces időtartamnak kell eltelnie. Minden esetben a Conheal oldatos szemcseppet kell utolsóként alkalmazni.

A kontaktlencsét a becseppentés előtt ki kell venni és leghamarabb 30 perccel a becseppentést követően lehet visszahelyezni.

Amennyiben a szemkörnyék és a kötőhártya irritációja, illetve annak rosszabbodása, fejfájás, szemfájdalom, látászavarok jelentkeznek, a kezelést meg kell szakítani.

Egyéb gyógyszerek és a Conheal 0,15 mg/ml oldatos szemcsepp

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A Conheal oldatos szemcsepp fokozhatja különféle szembe juttatott gyógyszerek hatásait.

Bármilyen egyéb szemészeti készítmény egyidejű alkalmazása esetén óvatosság és az orvos előzetes jóváhagyása ajánlott.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A nátrium-hialuronáttal kapcsolatban nincsenek terhességre vonatkozó klinikai adatok. Mindazonáltal, mivel a nátrium-hialuronát helyi fizikai hatást fejt ki a szemen, alkalmazása feltehetően nem jelent fokozott veszélyt sem az anya, sem a magzat számára, így terhesség alatt szükség esetén alkalmazható.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A készítmény alkalmazásakor a becseppentés során átmeneti jelleggel homályos látás előfordulhat. A látás rendeződéséig a gépjárművezetéstől és a veszélyes gépek kezelésétől tartózkodni kell.3. Hogyan kell alkalmazni a Conheal 0,15 mg/ml oldatos szemcseppet?Ezt a gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Naponta (kb. 12 óra alatt) általában 4 alkalommal 1 cseppet kell a szem(ek)be cseppenteni.

Szükség szerint a napi (kb. 12 óra alatt alkalmazott) adag 3 - 8 cseppentés között változhat a tünetek súlyosságának megfelelően.

A tartály első felnyitását követően a szemcseppet 12 órán belül fel kell használni.

Használat után a tartályt ismét le kell zárni. A tartályban 1 napra elegendő szemcsepp-mennyiség található.


Záráskor nyomja vissza a kupakot a tartályra és tartsa meg újrahasználatra.

Ha az előírtnál több Conheal oldatos szemcseppet alkalmazott

Túladagolásról nem számoltak be. Mivel a Conheal oldatos szemcsepp a szemen alkalmazott műkönny készítmény, túladagolása nem valószínű.

Ha elfelejtette alkalmazni a Conheal oldatos szemcseppet

A Conheal oldatos szemcsepp a száraz szem tüneti kezelésére alkalmazott készítmény, a 3. pontban megadott adagolás mellett, a tünetek súlyosságának megfelelően. Ezért más gyógyszerektől eltérően alkalmazásának nincs szigorú időponthoz kötöttsége.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ritkán előfordulhat enyhe égő érzés a szemben, homályos látás, viszketés, idegentest-érzés, illetve a szempillák ragadóssá válása.

Az égő érzés, a viszketés, illetve az idegentest-érzés a száraz szem tünete is lehet.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Mellékhatások bejelentéseHa Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Conheal 0,15 mg/ml oldatos szemcseppet tárolni?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

A fénytől, a nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A gyógyszer tartályát tartsa jól lezárva.

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz a Conheal 0,15 mg/ml oldatos szemcsepp

- A készítmény hatóanyaga: 0,15 mg nátrium-hialuronát milliliterenként, (amely 0,65 ml oldatos szemcseppben 0,0975 mg nátrium-hialuronátnak felel meg).

- Egyéb összetevők: Carbomer 981(Na só formájában), glicerin, tisztított víz.

Milyen a Conheal 0,15 mg/ml oldatos szemcsepp külleme és mit tartalmaz a csomagolás

0,65 ml oldatos szemcsepp kis sűrűségű polietilén tartályban, melynek zárókupakja felnyitáskor letörhető és záróelemként visszailleszthető.

5 vagy 10 összeerősített tartály alumínium/papír tasakban és dobozban.


 


A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó:


PannonPharma Gyógyszergyártó Kft.


7720 Pécsvárad, Pannonpharma út 1.


 


OGYI-T-21033/03      20x      0,65 ml


 

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés