Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Internetes ár:
Online ár: 2.900 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Várható szállítás: 2024. május 22.
2022. január 1-től ez a gyógyszer csak személyes átvétellel rendelhető, csomagküldéssel nem szállítható! Meghűléses megbetegedések külsőleges kezelésére.Csecsemőknek (6 hónapos kortól) és három éves kor alatti kisgyermekeknek: - meghűléses megbetegedéseinek; köhögés, nátha, torokgyulldás külsőleges kezelésre, - kiegészítő kezelésként légcsőhurut (bronchitis), valamint ismétlődő hurutos állapotok esetén.

Részletes leírás

Betegtájékoztató

Információk a felhasználó számár Baby Luuf illóolajos kenőcs terpentinolaj, eukaliptuszolaj, kakukkfűolaj Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. - Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. - További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez. - Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont. - Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha a gyermek tünetei 5 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak. A betegtájékoztató tartalma:

 

1. Milyen típusú gyógyszer a Baby Luuf illóolajos kenőcs (továbbiakban: Baby Luuf kenőcs) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

2. Tudnivalók a Baby Luuf kenőcs alkalmazása előtt

 

3. Hogyan kell alkalmazni a Baby Luuf kenőcsöt?

 

4. Lehetséges mellékhatások

 

5 Hogyan kell a Baby Luuf kenőcsöt tárolni?

 

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Baby Luuf kenőcs és milyen betegségek esetén alkalmazható? A termék hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó, úgymint meghűléses betegségekben, köhögés, nátha, torokgyulladás kezelésére.

 

2. Tudnivalók a Baby Luuf kenőcs alkalmazása előtt Ne alkalmazza a Baby Luuf kenőcsöt - ha a csecsemő vagy kisgyermek allergiás terpentinolajra, eukaliptuszolajra, kakukkfűolajra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére; - ha a csecsemőnek / kisgyermeknek korábban lázgörcse vagy epilepsziás rohama volt; - hörgi asztmában; - szamárköhögésben; - sérült vagy gyulladásos bőrfelületre, nyílt sebre, arcra, különösen az orr és a szem környékére. Figyelmeztetések és óvintézkedések A kenőcs csecsemők és kisgyermekek inhaláltatására nem alkalmazható. A készítmény kizárólag külső alkalmazásra használható. Nem szabad lenyelni. Egyéb gyógyszerek és a Baby Luuf kenőcs Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett gyógyszereiről. Interakciós hatások nem ismertek. Egyidejűleg nem alkalmazható más hasonló hatású külsőleges készítménnyel. Terhesség és szoptatás Terhes nőkön történő alkalmazásra nincs megfelelő adat a készítmény tekintetében. 2 Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre A Baby Luuf kenőcs a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatását nem vizsgálták.

 

3. Hogyan kell alkalmazni a Baby Luuf kenőcsöt? Ezt a gyógyszer mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Csecsemők és kisgyermekek kezelésére 6 hónapos kortól 2 éves korig. A készítmény szokásos adagja: Naponta 2-3szor, de legalább reggel és este, életkortól függően 2,5–5 cm³ (kb. 1 púpozott mokkáskanál) kenőcsöt kell a gyermek hátán és mellén bedörzsölni. A hatást fokozza, ha a gyermeket előmelegített trikóba, vagy törölközőbe takarjuk és lehetőleg ½ - 1 órán át ágymelegben tartjuk. Ha a panaszok 5 napnál tovább tartanak, vagy a kezelés alatt rosszabbodnak vagy hosszantartó láz esetén orvoshoz kell fordulni. Ha az előírtnál több Baby Luuf kenőcsöt alkalmazott Túladagolásról nem számoltak be. Ha elfelejtette alkalmazni a Baby Luuf kenőcsöt Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

4. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Túlérzékenységi reakciók (bőrgyulladás, kontakt ekcéma) előfordulhatnak, hörgi asztmában a hörgők görcse fokozódhat. Az előfordulási gyakoriságuk nem ismert. Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

5. Hogyan kell a Baby Luuf kenőcsöt tárolni? A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A tartályt tartsa jól lezárva! Ez a gyógyszer különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon és a tégely címkéjén feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a kenőcsöt. 3 A kenőcs felnyitás után 1 évig alkalmazható. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz a Baby Luuf kenőcs? - A készítmény hatóanyagai: 1 g kenőcs tartalma: 40 mg tengerparti fenyőből származó terpentinolaj, 15 mg eukaliptuszolaj, 10 mg kakukkfűolaj. - Egyéb összetevők: fehér vazelin, szilárd paraffin, ciprusolaj, majoránnaolaj, szerecsendió-olaj. Milyen a Baby Luuf kenőcs külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Fehér, lágy kenőcs. 30 g kenőcs üvegtégelyben, polipropilén kupakkal lezárva, dobozban.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó Apomedica Pharmazeutische Produkte GmbH, Roseggerkai 3, 8010 Graz, Ausztria A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez: Volmix kft. 1146 Budapest, Thököly út 76. Tel.: (1) 383 3252 Fax: (1) 799 9907 OGYI-TN-13/01 30 g

Termék értékelések

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 09. 01.

Keresés