Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Internetes ár:
Online ár: 1.847 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2022. október 03.
2022. január 1-től ez a gyógyszer csak személyes átvétellel rendelhető, csomagküldéssel nem szállítható!

Részletes leírásBetegtájékoztató: Információk a felhasználó számáraAlleopti 20 mg/ml oldatos szemcseppnátrium-kromoglikátMielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékotatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 2 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:1.

Milyen típusú gyógyszer az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcsepp és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.

Tudnivalók az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcsepp alkalmazása előtt

3.

Hogyan kell alkalmazni az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcseppet?

4.

Lehetséges mellékhatások

5.

Hogyan kell az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcseppet tárolni?

6.

A csomagolás tartalma és egyéb információk

1.

Milyen típusú gyógyszer az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcsepp és milyen betegségek esetén alkalmazható?Az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcseppet szénanátha vagy poratka és egyéb, pl. állati szőrrel szemben kialakuló allergia miatt kivörösödött, vizenyős és duzzadt szem kezelésére alkalmazható.

A nátrium-kromoglikát hatóanyag a gyulladásgátló / anti-allergiás gyógyszerek csoportjába tartozik.Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 2 nap után nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

2. Tudnivalók az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcsepp alkalmazása előttNe alkalmazza az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcseppet:

- ha allergiás a készítmény hatóanyagára vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

- ne alkalmazza az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcseppet más szemcsepp vagy kenőcs alkalmazását követően 2 órán belül.Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Alleopti oldatos szemcsepp alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.- Mint minden gyógyszer esetében, jelezze orvosának, ha terhes vagy szoptat.

- Mint minden szemcseppnél, előfordulhat, hogy az alkalmazást követően átmenetileg homályos lesz a látása - vezetés vagy gépek kezelése előtt várjon, amíg a látása kitisztul.Gyermekek és serdülők

Gyermekeknél történő adagolására vonatkozóan olvassa el a 3-as pontot ("Hogyan kell alkalmazni az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcseppet") .Mire kell figyelni a szemcsepp alkalmazása előtt?

Meg kell győződnie, hogy a szem irritációját valóban allergia okozza, illetve hogy az orvos korábban már allergiás megbetegedést diagnosztizált Önnél.A szem allergiás állapotáról az alábbiak alapján győződhet meg:

* mindkét szem érintett,

* az orr váladékos

* a látás nem befolyásolt.Viszont, ha az alábbiak igazak:

* nincsenek az orral kapcsolatos tünetek,

* csak az egyik szem érintett,

* a látás befolyásolt,

akkor nem lehet biztos abban, hogy a szem allergiás állapotától szenved, és a készítmény alkalmazása előtt orvoshoz kell fordulnia.Az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcseppet évek óta alkalmazzák gyermekeknél is. Amennyiben kérdése van a gyermekeknél történő alkalmazással kapcsolatban, forduljon gyógyszerészhez vagy gyermekorvoshoz.Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.Terhesség: Óvatosan kell eljárni, különösen a terhesség első harmada alatt. A szerzett tapasztalatok arra utalnak, hogy a készítmény nincs káros hatással a magzat fejlődésére, mégis csak akkor szabad alkalmazni a készítményt, ha ez elkerülhetetlen.Szoptatás: Nincs adat a hatóanyag anyatejbe való kiválasztásáról, de a vegyület fizikai-kémiai tulajdonságai alapján ez nem valószínű.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A készítmény az alkalmazást követően átmenetileg homályos látást okozhat.Az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcsepp benzalkónium-kloridot tartalmaz.

A benzalkónium-klorid szemirritációt okozhat és elszínezi a lágy kontaktlencsét. Az Alleopti szemcsepp alkalmazása előtt a kontaktlencséket ki kell venni, és az alkalmazást követően legalább 15 percig kell várni, mielőtt visszahelyeznék.

3.

Hogyan kell alkalmazni az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcseppet?Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Felnőttek és 5 év feletti gyermekek részére:

1-2 csepp mindkét szembe naponta négyszer a tünetek megszűnéséig.* Amennyiben a szemcsepp használata után 2 nappal a szem állapota nem javul, vagy romlik, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez.

* Ha a szem allergiás tüneteitől évente több mint 3 hónapon keresztül szenved, keressen fel orvost, még akkor is, ha az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcsepp alkalmazása nyugtatja a szemét.

* Ne használja a terméket 3 hónapnál hosszabb ideig orvosi konzultáció nélkül.Ha elfelejtette alkalmazni az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcseppet

Ha elfelejti az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcsepp egy adagját alkalmazni, akkor ezt pótolja, amint a mulasztást észleli, majd folytassa a megszokott módon. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a soron következő előírt adagolási időpontban.Használati utasítás

1. Mosson kezet!

2. Használjon tükröt, hogy lássa, mit csinál!

3. Óvatosan törölje meg a szemét, és csavarja le a flakon tetejét!

4. Húzza le óvatosan az alsó szemhéjat, és cseppentsen be 1 vagy 2 cseppet az alsó szemhéj alá!

5. Csukja be a szemét, majd pislogjon párszor, hogy egyenletesen eloszlassa a folyadékot!

6. Ismételje meg a 4-es és 5-ös lépéseket a másik szemmel is, majd zárja vissza a flakont!

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4.

Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcsepp is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Néhány betegnél szúró vagy irritáló érzés jelentkezik az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcsepp használatát követően. Ennek csak rövid ideig szabad tartania. Amennyiben ez az érzés hosszabb ideig fennáll, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez.

Ha bármely más nemkívánatos hatást észlel a gyógyszer használata közben, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Mellékhatások bejelentéseHa Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5.

Hogyan kell az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcseppet tárolni?Legfeljebb 25°C-on, fénytől védve tárolandó.

A gyógyszer felbontás után 4 hétig használható fel.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A szennyeződés elkerülése érdekében mindig zárja vissza szorosan a tartályt.

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcseppet. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel . Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.6.

További információkMit tartalmaz az Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcsepp?

- A készítmény hatóanyaga: 20 mg nátrium-kromoglikát milliliterenként.

- Egyéb összetevők: benzalkónium-klorid, nátrium-edetát, injekcióhoz való víz.Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Küllem: színtelen vagy halványsárga színű vizes oldat.

Csomagolás:

10 ml-es LDPE műanyag tartály, mely LDPE cseppentő feltéttel van ellátva, PP kupakkal és kupakot védő zsugorfóliával van lezárva. Egy tartály dobozban.

vagy10 ml-es LDPE műanyag tartály, mely LDPE cseppentő feltéttel van ellátva, fehér HDPE kupakkal és kupakot védő biztonsági gyűrűvel van lezárva. Egy tartály dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja

SANOFI-AVENTIS Zrt.

1045 Budapest, Tó u. 1-5Gyártó

Sanofi Winthrop Industrie

Boulevard Industriel

76580 Le Trait

FranciaországZentiva k.s.

U Kabelovny 130

102 37 Prága, CsehországOGYI-T-22584/01

1x10 ml

PP kupakkal és kupakot védő zsugorfóliával

OGYI-T-22584/04

1x10 ml

HDPE kupakkal és kupakot védő biztonsági gyűrűvelA betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2018. március4

OGYÉI/64980/2017

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés